Компютърни кабинети ще работят и през ваканцията

Шест училища предоставят компютърните си кабинети за работа с деца по график, а 10 училищни библиотеки ще работят почти през цялата ваканция. Това съобщиха вчера от общинска дирекция „Образование”. Оттам уточниха, че всички общински училища предоставят откритата си спортна база за ползване през лятото. В някои от тях има изготвен график за организиране на спортни прояви с учители по физическо възпитание и спорт съвместно с отдел „Спорт” към общината.
Това лято на летни лагери ще заминават общо 380 ученици от 10 училища. В две училища пък ще се работи по проекти, финансирани от общината. В НУ „В. Левски” ще се организират всекидневни занимания от 9 до 12 ч. Те са по проект „С любов към родния край” и включват часове по спорт, изобразителна дейност, танци, компютри и туризъм. В ОУ „Капитан Петко Войвода” ще се реализира проектът „Да пазим децата от улицата”. В него ще бъдат включени деца от първи до шести клас. Те ще имат всекидневни занимания по общообразователна подготовка, изкуства, християнска култура и традиции, както и по спорт и туризъм.
Освен това ОУ „П. Волов” организира през юли „Детско морско училище” съвместно със сдружение „Приятели на морето”. НГХНИ „К.Преславски” щя направи пленер с учениците от профил „Изобразително изкуство” и с участие на ученици от профил „Музика” на сцена „Раковина”. В СОУ „Н. Геров” пък организират лятна занималня за бъдещите първолаци.

В-к „Черно море” 21.06.2006