Ученици отбелязаха с концерт 130 години на Добри Христов

ОУ „Капитан Петко войвода” е второто варненско училище след НУИ „Добри Христов”, което отбеляза 130 годишнината от рождението на варненеца Добри Христов. Почитта към великия ни съгражданин беше отбелязана с концерт в Младежкия дом под наслов „Пеем твоите песни, учителю”. Честването бе по инициатива на преподавателката по музика в основното училище Евгения Григорова, диригент на камерен ансамбъл „Св. Йоан Златоуст”. Хорът отслужва неделните литургии в православния храм „Св Атанасий”. Песни на Добри Христов прозвучаха в изпълнение на самите ученици от ОУ „Капитан Петко войвода”. В концерта участва и оперния певец Любомир Григоров. Водещ на програмата бе актьорът от варненския театър Свилен Стоянов. Училището е било подкрепено в организацията си от община Варна в лицето на дирекция „Младежки дейности и спорт”

В-к „Народно дело” 20.12.2005

 

Деца организираха парад на хвърчила

Ученици от ОУ „Капитан Петко войвода” в квартал „Галата” организираха вчера парад на хвърчилата по повод Международния ден на Земята. Малко след 13 ч. в двора на училището започна празничен концерт, с който малчуганите поздравиха своите родители и гостите на празника. Те изпълниха песни за пролетта и Земята и прочетоха послания към присъстващите за запазване на природата. „Пазете природата чиста”, „Незамърсявайте Земята”, „Пазете водата чиста” бяха само част от апелите на децата към възрастните.
Веднага след края на концерта учениците се събраха в двора на училището и пуснаха хвърчилата, които бяха донесли. Немалка част от тях бяха приготвени собственоръчно от възпитаниците на ОУ „Капитан Петко войвода”.

В-к „Черно море” 23/24.04.2005

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 3 от 3