Ръгби води до хармонично развитие при подрастващите (Д-р Никола Златарски)

Не напразно казват, че ръгби е игра за всички. Като средство за физическо възпитание тя допринася за хармоничното развитие и здравословното укрепване на младите организми. Периодът 11-12г. от развитието на човека е характерен с интензивно развитие на физическите и психическите качества.
Във връзка с приема на ученици в пети клас за учебната 2006/2007г в паралелка с разширено изучаване на физическо възпитание и спорт ръгби е основно училище „Капитан Петко войвода” в квартал „Галата” са подготвени тестове с показатели за спортна ориентация и подбор. Те са съобразени с изискаванията на БФР и Регионалния инспекторат по образованието към МОН.
Нормативите са разделени на две: антропометрични показатели и оценка на двигателните способности. Тестовете включват : 1) Бягане 50м; 2) Скок на дължина от място; 3) хвърляне на плътна топка 3кг; 4) Бягане на 600м; 5) хвърляне на тенис топка.
Показателите са съобразени с годината на раждане и с пола на учениците.
Приемът ще се извърши през периода 15-30 юни и 1-15 септември.

В-к „Черно море” 15.06.2006

 

Празник

Възпитаниците на най-малкото варненско училище „Капитан Петко войвода” в квартал „Галата” са подготвили празнична програма, посветена на 3 март. Най-малките днес се включват във второто издание на фестивала на патриотичната песен и стих, организиран от школото. След това всички класове участват във викторина, посветена на историческите събития, свързани с освобождението на България от турско робство. Художниците от кръжока по изобразително изкуство представят картини на същата тема във фоайето на училището. Ден преди националния празник учениците от прогимназиален курс ще пеят и рецитират произведения на патриотична тематика. Най-активните и добре представилите се в училищните прояви ще участват в общоградското поклонение на 3 март.

В-к „Черно море” 28.02.2006

 

Деца от „Галата” ще подпомагат връстници

Възпитанието на най-малкото варненско училище „Капитан Петко войвода” в кв. „Галата” отбелязва с празнична проява 121 години от създаването на училището. Вчера децата събираха хартиени отпадъци. С получените средства по традиция те подпомагат обогатяването на училищния библиотечен фонд. Благотворителната им акция днес е за връстниците им от помощното училище „Св.св Кирил и Методий” в с. Кривня. За тях учениците подготвят дрехи, обувки, книги и лакомства. Предстоят спортни състезания и лекоатлетическа щафета за купата на училището. Преди празничната седмица заедо с Българското дружество за защита на птиците петокласници и шестокласници поставиха къщички за пернатите в парка на квартала, като част от програмата по екология за екологично възпитание, която се прилага в училището, носител на „Зелен флаг”.
На 18 май от 19ч. учители и ученици канят всички, свързани с ОУ „Капитан Петко войвода”, на празничния концерт посветен на годишнината.

В-к „Черно море” 16.05.2006

 

Варненчета получиха 16 награди от национален конкурс

В нациоаналния конкурс „Доброто в нужда се познава”, организиран от Националната служба „Пожарна и аварийна безопасност” и фондация „Благодетел” 11 ученици, 2 детски колектива и 3 творчески школи от Варна спечелиха м.г. награди за отлично представяне. С връчване на отличията им от полк. Сашко Грудев, началник на Регионалното звено „Пожарна и аварийна безопасност” вчера в СОУ „Димчо Дебелянов” бе открита Националната програма срещу детската престъпност, организирана от МВР и Министерството на образованието и науката. За най-добра работа с деца в неравностойно положение награда се присъжда на СОУ „Проф. Иван Шишманов”. Възпитаничката му Руска Петрова има поощрение. Школа „Клас” и гимназията по текстил и моден дизайн са оценени като най-добре представили се творчески школи. В раздел „Колективни творби” са отличени Тина Колева, Мартина Панайотова, Десислава Андреева и седми Б клас от ОУ „Капитан Петко войвода”. Радина Златева, Деница Колева и Атанаска Илиева от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн преотстъпиха предметните си награди, които получиха в раздел „най-добри школи”, на децата от училището за незрящи.

В-к „Черно море” 1.02.2006

 

Училище празнува Деня на Черно море

Най-малкото варненско училище „Капитан Петко войвода” се присъединява към тържествата посветени на международния ден на Черно море. Учениците от първи до осми клас са подготвили концертна програма, посветена на опазването на чистотата на морето. С танци и рецитал пред бог Нептун, родители и гости ще се представят и най-малките – децата от подготвителната група на училището. Честването на международния ден е организирано от екоклуба, който работи по интернационалната програма „Екоучилища”. В нея учениците от квартал „Галата” участват вече 10-а година. Като носител на приза „Зелен флаг” ОУ „Капитан Петко войвода” се представя в различни национални и международни конкурси. Една от последните международни изяви на учениците бе изработване на плакати на тема „Нашият екокод”, за които малките художници се класираха на първо място в националния преглед на творчеството в екоучилищата и като награда представиха школото и страната в Мадрид пред участници в Европа, Азия и Африка.

В-к „Черно море” 31.10.2005

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 2 от 3